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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  25/01/2024
Data da última atualização:  26/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SARAIVA, M. M.; CAMPELO, M. da S.; CAMARA NETO, J. F.; GONZAGA, M. L. da C.; BASTOS, M. do S. R.; SOARES, S. de A.; RICARDO, N. M. P. S.; CERQUEIRA, G. S.; LEITÃO, R. F. DE c.; RIBEIRO, M. E. N. P.
Afiliação:  MATHEUS MORAIS SARAIVA, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARA; MATHEUS DA SILVA CAMPELO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARA; JOAO FRANCISCO CAMARA NETO, Federal University of Ceara; MARIA LEONIA DA COSTA GONZAGA, Federal University of Cear ´ a; MARIA DO SOCORRO ROCHA BASTOS, CNPAT; SANDRA DE AGUIAR SOARES, Federal University of Ceara; NAGILA MARIA PONTES SILVA RICARDO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARA; GILBERTO SANTOS CERQUEIRA, Federal University of Ceará; RENATA FERREIRA DE CARVALHO LEITÃO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARÁ; MARIA ELENIR NOBRE PINHO RIBEIRO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARÁ.
Título:  Agaricus blazei Murill polysaccharides/alginate/poly(vinyl alcohol) blend as dressings for wound healing.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biological Macromolecules, 244, 1252782023, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.125278
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Agaricus brasiliensis; Biomaterial; Curativo; Film; Filme; Glucan; Glucano; Wound dressing.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT17213 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/07/2018
Data da última atualização:  24/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MORAES, G. M. D. DE; SANTOS, K. M. O. dos; BARCELOS, S. C. DE; LOPES, S. A.; EGITO, A. S. do.
Afiliação:  GEORGIA MACIEL DIAS DE MORAES, RENORBIO; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; SAMUEL CARNEIRO DE BARCELOS, IFCE; SILMARA AZEVEDO LOPES, IFCE; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC.
Título:  Potentially probiotic goat cheese produced with autochthonous adjunct culture of Lactobacillus mucosae: Microbiological, physicochemical and sensory attributes.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology v. 94, p. 57-63, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: A freeze-dried lactic culture was prepared with the potentially probiotic strain Lb. mucosae CNPC007, isolated from goat's milk, and used in the manufacture of Coalho goat cheese. Lb. mucosae viability in the powered culture was greater than 7.3 log CFU g−1 throughout 360 days of storage at −20 °C or 90 days at 22 °C. The goat cheese made with the autochthonous lactic culture had physical and physical-chemical characteristics compatible to those required for Coalho cheese, and obtained good sensory acceptability, with average scores higher than 7.0 for the attributes color, aroma, flavor, texture, and overall impression. According to the Quantitative Descriptive Analysis (QDA), the Lb. mucosae goat cheese showed higher homogeneity, fracturability, and a more intense yogurt flavor at 28 days of storage. By the Check All That Apply (CATA) method, the experimental cheese was characterized as white, smooth, salty, and with a yogurt and butter flavor - characteristics pointed out by consumers as ideal in Coalho goat cheese. Lb. mucosae population in the cheese was higher than 108 CFU g−1 throughout the entire studied period. Taken together, the results demonstrate the suitability of the freeze-dried culture of Lb. mucosae CNPC007 for the production of a novel potentially probiotic goat cheese.
Palavras-Chave:  Probióticos.
Thesagro:  Coalho; Queijo.
Thesaurus NAL:  Cheese milk; Cheeses; Food technology; Goat cheese; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180497/1/1-s2.0-S0023643818303347-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC37267 - 1UPCAP - DD
CTAA14190 - 1UPCAP - DD
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